coffeeandcake.blogg.se

februari 2014

Kategori: Allmänt

I februari fikade jag varje söndag morgon med pappa i stan. Åt en kaka som heter "svenska tårtan" :) Här på bilden.

 
En gång överaskade han mig med den här leder väskan!
 
 
Lånade gitarr av min kusin och försökte lära mig några låter...det blev bara "Come as you are" och "Man who sold the wolrd". Sen måste jag ge den tillbaka :P
 
 
Ett hotell-chain i Zadar (stad vid haved) bjöd till "site inspection"...där ville de visa sina hotels och några aktiviteter man kan göra i området till företagar som jobbar med event management och turism. Vi var i en fin winery där även svenska kungen och drottningen var för 1,5 år sedan. Deras vin vann också första plats i Wine Awards i London. Här på bilden är winery från utsidan.
 
 
Hade jättegott lunch där också. På väggen har de foton av när kungen var där.
 
 
På andra dagen åkte vi till en "cave" (vet inte hur man säger det på svenska)...Jag trodde att det inte alls var min grej och ville inte åka med, men hade inget val...och är nu är jag verkligen glad att jag gjorde det för det var hur bra som helst!!
 
 
 Vi var här inne i 3 timmar...
 
 
Den här söta saken på bilden äter man i februari, det är som semlor i Sverige...och tro mig, jag åt för mycket. Min moster bjöd oss varje lördag. Snart är det dags igen :)
 
 
Det var mer eller mindre min Februari!

januari 2014

Kategori: Allmänt

Först måste jag säga att jag hade panik hela dagen och mådde illa för jag inte kunde hitta några av mina mobil bilder (flera tusen) från hela året! Jag minns att jag tog bort de från mobilen i oktober när jag skulle åka till USA för att jag ville ha plats och nu kunnde jag inte minnas på vilken dator eller USB de är. De fanns inte på min jobb dator, laptop...ingen av mina 100 USB sticks...och nu hittade jag de på en annan laptop som jag brukar resa med. Phew!
Vi börjar med januari som var en ganska lugn månad...
 
Ett företag som jag jobbar med skickade den där "planner" till mig som jag tycker mycket om! Mitt namn är även graverad på den, men detta kan man inte se på bilden. I den finns det också massa motivations citat.
Sen var det dags att säga hej då till min bästa kompis som åkte till Frankrike för att plugga i ett halvt år...vi hade lunch och afternoon tea på ett fint hotel tillsammans med min mamma.
Min kusin fyllde 29 så gick vi till den bästa japanska restaurangen och hade en rolig kväll (bilden är tyvärr dålig)...
Pappas föddelsedag på en bosnisk restaurang...
Första (och sista) snön i hela vintern!
Kollade på ishockey...
Fikade i staden med mamma...
Var ensam hemma nästan hela januari och kopplade av av alla haha...
Som sagt, ganska lugn månad...den ända i hela året :)
 

advent i zagreb

Kategori: Allmänt

I ett av mina första inlägg (för två år sedan) har jag skrivit om två fina julmarknader här i Zagreb. I år fick vi en till, som jag tycker är en av de finaste! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Super mysigt och många bra konserter varje dag! 
Ser det inte fint ut?!
 
Vi har också fått en fin ice park som jag ska visa i en annan inlägg :)
 
 

En ny start

Kategori: Allmänt

Nästan två år har gått sedan jag slutade blogga, vilket jag är verkligen ledsen över. 
I de sista två år har jag upplevt så mycket, mer än i typ hela 5 år innan och tycker att jag skulle ha delat det med er andra som kanske är intresserat, men också för mitt eget skull...det är alltid bra och roligt att ha en dagbok med bilder så att man aldrig glömmer vissa saker och speciellt när man mår dålig kan man bara klicka in på bloggen och se allt roligt man har upplevt.
 
Förutom att jag har jobbat ihjäll mig, vilket är den storsta anledning att jag slutade blogga, är det sjukt svårt för mig att skriva på svenska. Ni anar inte! Jag har inte pratat svenska i flera år, och speciellt inte skrivit. Det skulle ta hundra år att skriva en riktig inlägg med allt jag skulle vilja säga...men jag vill verkligen göra mitt bästa och detta blir också ett mål till 2015 - att hålla min blogg på gång! Ni måste bara ha lite förståelse för alla grammatik fel jag gör! 
 
Det bästa sättet att börja om är kanske en årsresume som de mästa bloggarna gör, men här måsta jag också "catch-a up" allt jag har inte skrivit om...så efter min 2014 årsresume, ska jag kanske göra en 2013 resume :)
Vad tycker ni?
Man måste lära sig att hitta tid för sig själv och några saker i livet. Som sagt är min storsta ursäkt att jag har jobbat ihjäll mig...men kan man verkligen inte hitta några minuter att skriva en kort inlägg och ladda up nån bild? :)
 
Hoppas ni hade en fin jul!