coffeeandcake.blogg.se

Take the Streets

Kategori: Allmänt

Fick bra respons på min förra inlägg så tänkte jag visa en till campaign av Review från våren 2012 som heter Take the Streets och är gjort i Los Angeles. Det som jag älskar så mycket är att deras photo shoots ser sååå roliga ut! Gillar kuliserna och allt! Skulle jättegärna vara med i de!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.review-fashion.com
 
 
 

Sidewalk Surfin'

Kategori: Allmänt

Trevlig måndag allihopa! Gillar nya vår/sommar campaign av det tyska modeföretaget Review. California style! Skulle åka dit på en gång just nu. Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.review-fashion.com
 

Bio helg

Kategori: Allmänt

Den här helgen blev till en bio helg! Första film var The Hobbit. Förlåt till alla Hobbit fans, men det var bara tre tråkiga  timmar av ingenting...inte alls min grej! Sen kollade vi på Parker - jättebra film!!! Jätteintressant och precis typ av film som jag gillar. Tyvärr är J.Lopes med i den. Men det ska jag ignorera nu. Idag blir det Django Unchained. Får se hur den är. En sak som jag inte förstår är varför alla filmer i sista tiden är så sjukt långa?? Nästan tre timmar. För mycket för mig... Efter Django blir det nästa vecka Silver Linings Playbook. Gillar Bradley Cooper mycket! Hoppas den är bra. Kan också inte vänta att kolla på Anna Karenina i februari! Boken gillar jag iaf, hoppas de gjorde en bra film av den. En till film som jag INTE kan vänta tills den kommer ut ska jag skriva om i en av mina nästa inlägg för den förtjänar en hel inglägg :)
 

 
 
Har ni redan kollat på några av de här filmerna?
 
Bilderna från beyondhollywood.com

T.G.I.F.

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag! Lite inspirations bilder till en kall och snöig vinterdag (ja, även här i Kroatien är det så. Konstigt). Längtar så mycket till våren och långa varma dagar. Älskar fortfarande pastell färger  - påminner mig om våren och sommaren. <3
 
Vilka snygga väskor!! Eller hur?
 
Önskar er alla en jättebra helg!
 
Bilderna från: glamourexclusive.com-PA Feature FASHION Pastels

Glitter shoes

Kategori: Allmänt

I flera år försöker jag hitta de här Converse skorna med silver/glitter! Jag såg de på en tjej och sen dessa trodde jag även att jag bara drömde det! Men nu hittade jag de på nätet (tyvärr inte for sale)...så om någon såg de i en affär eller någonstans i världen - snälla meddela mig :)
 

Pressad av tid

Kategori: Allmänt

Menar inte låten av Norlie&KKV :) Vad jag menar är utbildning! Förra året avslutade jag bachelor degree på universitetet och strax efter det började jag jobba. Tiden går fort förbi...för fort. Om man vill trivas i livet och på jobbet, få bra betalat , måste man ha en bra utbildning och det är framför allt att ha masters degree (iaf är det så här i Kroatien). Just nu är jag inte så peppad på att plugga vidare, men framför allt har jag ingen tid. Lektionerna är från onsdag till fredag från kl 17 till kl 22. Hur skulle jag klara det? Jag är nästan alldrig klar med jobbet till kl 17 och efter är jag så trött att jag inte kan koncentrera mig på några lektioner. När skulle jag plugga? Fan. Så svårt att bestämma. Att plugga till masters degree är jättedyrt och svårt. Men om jag inte börjar nu, när ska jag? Jobbet kommer bara bli jobbigare och större. Sen om jag kommer ha barn någon gång snart (som jag måste pga sjukdomen som jag hade - de sa att det skulle vara bäst om jag har barn i de nästa 1 - max. 2 år). Vet verkligen inte vad jag ska göra och vad som är bäst.
 
Här är bilderna från min graduation till bachelor från förra året. Det var jättekul!
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla får en jättebra vecka!
 
 

How to survive a day

Kategori: Allmänt

Det är inte alltid lätt att orka med dagen. Speciellt de "normala" dagar när man egentligen inte gör något speciellt utan bara jobb/skola och alla andra saker och uppgifter som man inte kan kalla för roliga. Hur klarar man sig då? Början för mig är musik. Strax när jag vaknar, sätter jag på radion och i de flesta fall hör jag en bra låt vilket får mig att le. Andra stäg (efter duschen) är en god frukost. Det nästan viktigaste för mig är "musik to go"! Min ipod! Vem vill lyssna på dumma berättelser av andra människor i tåget?? Vet inte hur det är med er, men jag kan inte överleva utan musik när jag åker tåg eller bus. Kaffe. Tanken på att jag ska ha en kopp kaffe på jobbet gör mig åtminstone lite glad :) Sen jobb jobb jobb. Dags för lite frukter som ger mig energi! Ingenting funkar utan vitaminer och goda frukter. Igen, musik hjälper mig. Vi har alltid radion på på kontoret. Tack gud! Man får inte glömma att dricka mycket vatten. Det hjälper mig oftast. Och en light lunch! Mackor eller sånt. Man har ju ingen tid att äta en riktig lunch. Tyvärr. Men då får man inte glömma att äta något varmt och gott på kvällen (som man kan se fram emot hela dagen). Ibland är det riktigt bra att drömma sig bort lite. Tänk på en plats som du vill vara i just nu...strand, cafe, stad...Grönt te! Mår bara bra av den! Min favorit är från Ahmad Tea (vet inte om det finns i Sverige). Till sist, när man nästan dör av allt jobb, får man äta något sött och smått. Igår överlevde jag tack vare en lite chocklad som jag hittade på bordet. Något som också gör mig glad är när jag på vägen hem ser att en av mina favorit tidningar har kommit ut. Då köper jag den och läser på tåget hem medans jag igen lyssnar på bra musik. Istället för att åka, går jag av en station innan min och promenerar hem. Efter man har sutit nästan hela dagen är det bra att promenera lite.
 
Har ni några bra tips? Hur "överlever" ni? :)
 
 
 

UpStairs

Kategori: Allmänt

Tyvärr har jag inte så mycket tid för att blogga i sista tiden. Jag jobbar ihjäll mig! När jag har tid försöker jag hitta ideer för ett hus som vi kommer att bygga nästa år. Tycker om ideen om trappor i färg! Här är några roliga bilder som jag hittade på nätet...
 
 
 
 
Min favorit, som jag redan skrev om. Lila trappor kombinerad med en typ av mint-färg, som här på bilden - radiator.
Fina trappor i Rio de Janeiro!
En rolig bild till sist :)
 
Bilderna från: fp.reversa.net, close2myart.com, pisscy.com, petertsaiphotography.com
 

Carry me home

Kategori: Allmänt

Stockholm är min absoluta drömstad i hela världen - och tro mig, jag har rest mycket. Jag känner mig som hemma där och det var så sen jag åkte dit första gången med 6 år. Den mest speciella och vackraste staden i hela världen! Finns så mycket att göra där och även när man vill bara njuta dagen så kan man kolla runt, promenera eller sitta i ett av de mysigaste cafeer jag har sett. Älskar alla museer, afärrer, restauranger, byggnader, båtar, parker, kungliga slottet, Gamla Stan, Skansen och ALLT! Måste gråta bara när jag kollar på bilderna från mina resor. Vet inte när jag kan resa dit igen...tror inte så snart, i år iaf inte... Vad jag också älskar är hur människorna beter sig när det är soligt ute...alla är glada, sitter ute även om det inte är så varmt. Som när jag var där i April...det var max. 10 grader och alla var ute och bara njöt vädret. De är tacksamma för varje solsken. När jag tänker på hur gott det luktar varje morgon när Pressbyråar får sina kanelbullar levererat haha så gott! När jag är på flyglpatsen för att åka till Sverige och när jag ser att "Stockholm" står över min gate så känner jag mig som att det är Harry Potters gate 9 3/4 på väg till Hogwarts!! Galet!
Vet att stockholmarna inte tänker samma sak som jag, men måste säga att jag gillar traffiken! När man missar en bus eller t-bana så kommer den andra strax efter eller om MAX. 10 min! Här i Zagreb måste man vänta och vänta och vänta tills man är trött på livet! När jag åkte till Arlanda kl. 4 på morgonen missade jag min t-bana och bara om 5minuter kom en nästa! Här skulle man så tidigt på morgonen vänta 1-2-3 timmar!!
Som sagt, människorna sitter var som hels och solar!
Mammor promenerar med sina barn... </3
Nordiska museet - ett av mina favorit museer!
<3
Gullig affär
Vackert!
Såg kungen och drottningen!
Gröna Lund, sommaren 2011.
En bild säger mer en tusen ord! Älskar Sverige!
 
För tre månader sen gjorde jag slut med min pojkvänn som bor i Stocholm...det var jättesvårt och nu verkar Stockholm och Sverige ännu mer långt borta...
 

Ett färgglatt hus

Kategori: Allmänt

Har sett det här huset i en tidning om inredning. Tyvärr kan jag inte hitta min favorit bild med lila trappor, men ska fota tidningen hemma och ladda upp bilden senare. Egentligen gillar jag mest svensk-stuga-style med mysiga detaljer, vita och blåa möbler osv, men den där huset är inte heller så dålig :) Gillar kombinationen av färgerna! Mest gillar jag sovrummet.
Vad tycker ni?
 
 
Bilderna från cotemaison.fr
 
Hoppas att ni alla får en jättebra dag! Hälsningar från Kroatien!
 

Crazy hair, eller?

Kategori: Allmänt

Tycker att Katy Perry´s hår ser alltid bra ut. Galet men fint! När man först tänker på rosa eller blåt hår ser det inte så fint ut. Åtminstone i mitt huvud! Skulle gärna prova något sånt - men kanske i mitt nästa liv! Tror inte att alla kan ha sånt hår på sig :) Hos henne ser det även elegant ut. Man måste våga...kanske slutar jag mitt jobb och färgar håret rosa! Skulle vara roligt! För min pappa iaf inte haha!
Grattis till alla som vågat!
                                    
      
 
Bilderna från Glamour Magazine
 
Så, vad tycker ni? Vilken färg är bäst?
                        

Time is money.

Kategori: Allmänt

Meningen som jag har sagt så många gånger under 2012 - "Time is money" verkar verkligen vara sanningen. I slutet av februari 2012 avslutade jag universitet (bachelor degree - riktning Tourism management) och redan den första mars 2012 borjade jag jobba hos ett event managenent företag. Mitt liv förendrades verkligen sjukt mycket. Även om det låter vara jätteroligt finns det många många nackdelar... Sen jag jobbar här fick jag uppleva så många saker! Redan den första månaden här har jag lärt mig nästan mer än under hela mitt studium. Min boss gav mig mycket jobb men också mycket ansvar. Strax efter några dagar fick jag följa med till en konferens som vi organiserade i Split...500 deltagare och mest av de var män. Ni kan förestella sig hur det blev med en ung kvinna som jag och 500 män som var där bara för att de fick betalat ett fint hotel från sitt företag. När man organiserar en konferens och när man är där så finns det nästan inte ens tid för att gå på toa. Dagen börjar kl. 5.30 när man försöker hinna ta ett dusch och äta otminstone lite av den sjukt stora hotel frukosten. Sen måste man kolla om "set up" till konferensen är bra och många andra saker (som mest inte är bra och då får man redan kl 6 på morgonen panik som fan), då är man där hela dagen och springer 100 kilometer runt hela hotellet tills man inte kan stå längre. Men på kvällen är det inte slut - då är det dags för evening events - och om man har tur ligger man runt kl 4 på morgonen trött i sängen. Då får man sova typ 1,5 timme och sen börjar allt igen. Får inte glömma att allt annat jobb, som inte handlar om konferensen där man är i just nu, inte sover. Ibland när jag kommer till mitt hotelrum kl 4 på natten måste jag kolla alla jobb mails och försöka svara till de mesta. Eftersom jag bara är 22 år gammal har jag ibland problem med att några inte tar mig seriös. Stora fördelar med såna konferenser är att man får bo på ett fint hotel och eftersom man är konferensarrangör får man alltid det bästa och storsta rummet med bäst utsikt. Tyvärr har man ingen tid att njuta rummet. Men ändå. En annan super stor nackdel är att jag nästan inte har någon privatliv när jag är i Zagreb. Jag är bara 22 år gammal och redan nu måste jag leva som att jag är 50! Sitter mest på jobbet tills sent på kvällen och sen är jag så trött att jag bara åker hem och sover. Vad är det för liv? Vet inte vad ni tycker, men jag vill iaf inte leva så. Situationen med jobb i Kroatien är hemskt och jag måste vara lycklig att jag har jobb. Ingen av mina vänner har lyckats att hitta jobb. Jag ser ingen ljus! Medans alla hade semester förra sommaren, stannade jag i sjukt varma Zagreb ensam och jobbade jobbade jobbade. Jag har inga lediga dagar! De ända "lediga" dagar var när jag låg i sjukhuset i en vecka! Okej, nu när det var nyårsafton fick jag ledig så att jag kunde åka till Zadar med bland andra min syster som bor i Tyskland och som jag aldrig får se pga mitt jävla jobb. Jag har ingen tid för min familj och mina vänner. Vad är det för liv? Vart är världen på väg? Det värsta är att jag inte ens få bra betalt. Okej, visst finns det också många fördelar - t.ex. jag får träffa många intressanta personer, känndisar, får resa ganska mycket, får bo på fina hotel, äta jättegott mat... Vad jag gillar mest är "site inspection". Innan ett event tar plats måste man först åka till olika platser och kolla alla hotel, bo där gratis, prova mat och så :) Nu har jag skivit för mycket och vet att ingen kommer läsa min drama, men just nu har jag erkännt att ingenting går som man planerar det. Egentligen tänkte jag flytta till Sverige... Här måste jag iaf stanna ett till år. Minnst.
Här är några foton från jobbet! At least it looks good :)
 
Mitt rum i Le Meridien Lav hotel Split
Utsikt från rummet
Tidigt på morgonen..jobb jobb jobb..solen skiner ute men vem bryr sig :(
Hatar den där terassen! Hade aldrig till att komma ut och sitta at least 5 minuter!!
Kempinski Hotel Adriatic - fick bo här två gånger förra året yaaay
TV i badrummet! Kan vara lycklig om jag hinner ta ett dusch!
Där satt jag aldrig! Man känner sig även ensam i ett så stort rum!
Tre TV aparater. Även om jag hade semester där skulle jag inte kolla på de. Det är så vackert ute!
Tack så mycket, men det är bara jag i rummet! Behöver inte två glass till vin!
Man behöver inte ens stigga upp - om man inte måste.
Boss och jag på Weekend Media Festival i staden Rovinj
Rovinj
Var två gånger i Dubrovnik - Hotel Excelsior, och hade inte ens tid att ta foto på mitt rum - bara den här!
Men annars ser det såhär ut (för någon som har semester där)...
Tror att jag aldrig i mitt liv kommer ha pengar för att vara på semester på såna hotel.
Mitt nästa "resmål" är Lisbon, Portugal i slutet av februari. Kommer inte ens se L av Lisbon!
 

Zadar

Kategori: Allmänt

Har gått igenom så många bilder från min resa och bilder som jag har från Zadar och området. Kan verkligen inte bestämma mig vilka som jag ska ladda upp. Det är bara vackert där! Vad tycker ni?
 
City of Zadar
 Roman Forum
"Zadar Farewell to Sun" - sååå roligt och vackert! Finns ingenstans i världen!
"Havsorgeln - Med havsvågornas hjälp pressas det in luft i rör som finns inbyggda under bryggan. Rören, som liknar dem på en orgel, ger i sin tur ifrån sig slumpmässiga men harmoniska toner."
Wintertime
 
 
Typisk kloster
Jag pussar Alfred Hitchcock som sa att Zadar har världens vackraste solnedgång :)
Extra tips från mig - i området ligger en av världens vackraste nationalparker  - öarna Kornati!
 
Så, det var allt för nu!
Första fyra foton är från sidan touriststar.tv, andra är tagna av min systers man och den sista är från croatia.hr
 

Hej 2013!

Kategori: Allmänt

Gott nytt år till alla er som läser min blogg just nu :) Igår kom jag tillbaka från Zadar - en jättevacker stad på kroatiska kusten. Jag var där tre dagar för att fira nyår. Vi var sju personer och hade det jättetrevligt. Ska skriva mer om det och ladda upp flera bilder imorgon. Just nu är jag tillbaka på jobbet, tror att det blir en lugn dag - känns som ingen kommer jobba på riktigt den här veckan! Hoppas att ni har fått en riktigt bra början på det nya året! Cheers!
 
 
Bild på mig i Zadar. Staden är som en stor cafe! Alla satt ute och fikade för det var nästan 15 grader. Bakom mig är en jättegammal kyrka från nionde århundradet.
 
 
Den där kakan heter "Swedish cake" :) Jättegott!
 
 
Fick den där "planner" från min boss! Istället för en penna är en lippgloss på sidan. Den är jätteroligt på insidan också, med en spegel, shopping listor och allt som kvinnor måste komma ihåg :)
 
 
Startade dagen med nya ELLE  och horoskop till 2013 - haha! Den blev inte helt fel måste jag säga!