coffeeandcake.blogg.se

Shopping till våren!

Kategori: Allmänt

I Kroatien verkar våren vara på väg! Äntligen kan jag slänga alla tjocka och mörka kläder! Igår började jag redan shoppa lite :) Älskar färgglada kläder från Benetton. Här är vad jag köpte där:
 
 
 
 
Har ni redan hittat något fint till våren? :)
Kram!
 
 
 
 

Du är vad du äter

Kategori: Allmänt

Igen är det måndag. Hur kan helgerna gå så fort förbi?? Förra veckan jobbade jag varje dag från 8 till 8. Vilket roligt liv! Igår kännde jag att jag verkligen måste äta något gott. Alla dessa dagar på kontoret var det bara snabb och dålig mat. Är verkligen trött på det. Finns det något bättre en goda grönsaker, kryddor och kyckling? Wok! En av mina favoriträtter! Man kan göra wok i så många olika kombinationer! Mums! Man känner sig bättre på en gång...efter frisk mat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och såhär är ett inlägg med matbilder klar! Haha!
 
P.S. Gillar nya låten av Pink & Nate Ruess - Just give me a reason... </3
 
 

Utmärkelse!

Kategori: Allmänt

För ganska länge sedan har jag fått en utmärkelse av Nickolina.
Älskar hennes blogg, hennes stil och hennes bilder! Alltid roliga inlägg måste jag säga! Tack Nickolina för dina frågor :)
 
Med untmärkelsen följer uppdraget att skicka den vidare till bloggar som har färre än 200 följare. Berätta på din blogg vilka du utnämner och länka till deras bloggar. Skriv på deras bloggar att de fått utmärkelsen av dig. Svara på frågorna du fått av den som gett dig utmärkelsen. Hitta på fem nya frågor till de du nominerar!
 
Om du fick välja ett årtionde du helst hade velat leva på, vilket hade du valt och varför?
Jätterolig fråga tycker jag!! Skulle välja 20th century! Någonstans i mitten iaf. Tiden av Frank Sinatra, Dean Martin och andra fina killar som inte finns längre idag :) Tiden av fin stil, fin musik, romantiska filmer...lugna liv och viktiga uppfinningar. Tycker att allt hade mer stil än idag.
 
Vad längtar du mest efter nu?
VÅREN! Långa dagar, att kunna sitta ute på cafeer...promenera...vårliga kläder! Att slänga min vinterjacka!! Och att hälsa på min syster som bor i Dresden, Tyskland i slutet av April. Förhopningsvis. AH! Ja, Robbie Williams konsert i Augusti!! Haha! Och att The Hangover part 3 kommer ut hahaha :)
 
Vilken är din största inspirationskälla?
Musik! Musik kan inspirera mig till allt... livet, att må bra, resor, jobbet, även kläder! Och några av mina favorit böcker som jag läser då och då igen- A hero of our time av Ljermontov, Candide av Voltaire...
 
Om du fick välja att bo på precis vilken plats på jorden som helst, vad hade du valt?
Åh...really sensitive question for me haha...Well, det är Sverige. Kan tänka mig att bo i Stockholm eller Uppsala... Ärligt talat känner jag mig ofta som att flytta till någon helt annanstans, typ Kuba eller Bora Bora haha. Det fanns en bra group på facebook - Let´s give up everything and go to live in Bora Bora <3
 
Vilken är din absoluta favoritfilm?
Det är en gammal Kroatisk film som jag kollade på hela tiden när jag var liten..innan dagis...älskar den. "Tko pjeva, zlo ne misli" heter den. Translated, något som "Who sings, doesnt mean no harm". Men det är inte en barnfilm.
 
Okey, det var allt. Nu väjer jag att Arijana, Amila, Stina och Sara,
svarar på följande frågor (om de orkar:):
 
1. Vilken var din bästa semester hittils?
 
2. Vad skulle du helst jobba med? Ditt drömjobb alltså.
 
3. Om du vore osynlig i en vecka, vad skulle du göra? :)
 
4. Vilket är din drömresmål? Vart skulle du åka om du hade tid och pengar just nu?
 
5. Har du någon favorit quote eller låt som gör att du mår bättre?
 

 
 

Summer Paradise

Kategori: Allmänt

"Tell me how to get back to, back to summer paradise with you..and I'll be there in a heartbeat"
 
En av mina favoritlåtar från i somras - Simple Plan & Sean Paul "Summer Paradise". Varje gång jag hör den tänker jag på sommaren och har en underbar känsla! Här kommer bilderna från mina somrar här i Kroatien de sista tre år. Be prepared. Många bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder är från mig och tagna på olika ställe och öar i Kroatien.
Mina kära läsare - varför åker man i fleeera timmar till andra sidan av jorden (Thailand etc) när Kroatien är så nära och har 1246 öar där man kan njuta sin semester...ccc...
 

And the winner is......?

Kategori: Allmänt

Ett inlägg måste man ju bara skriva om serier. Antingen hatar man de eller älskar. Men, man kollar ändå. Som jag. Några kommer man aldrig glömma, som t.ex. The O.C. eller Gossip Girl. Vilken är er favorit? Här kommer en kronologi av serier som jag har kollat på.
 
One Tree Hill (2003. - 2012.)
Första teenager serie som jag kollade på i mitt liv. 13 år gammal var jag och älskade serien. Men, tyvärr tycker jag bara om de första fem säsongerna...senare blev det bara konstigt. Gillade musiken som spelades i serien, huvudkaraktärer och hela historian när de var i High School. Vad tycker ni?
 
 
The O.C. (2003. - 2007.)
Kommer aldrig i mitt liv glömma sommaren när jag började kolla på O.C. Hur kan man inte älska serien och alla de? Seth, Summer, Marissa, Ryan. Bästa. Älskar att se hur man bor i Kalifornien, igen, musiken i serien och allting. Första tre säsongerna var bästa, senare när Marissa dog var det lite konstigt, men ändå bra. Har kollat flera gånger på alla episoder...Älskar älskar!
 
 
Gossip Girl (2007. - 2012.)
Åh, min kära Gossip Girl. Kommer aldrig get over att serien är slut. Saknar så hemskt mycket! En av världens bästa serier!! Älskar alla skådespelarna! Och NEW YORK! Kläderna! Musik! ALLTING. Är bara lite besviken med sista säsongen, hur snabbt allting gick... Kommer säkert kolla flera gånger (om jag hittar tid) på alla episoder. Gossip girl är piece of art.
 
 
How I Met Your Mother (2005. -   )
ÄLSKAR de alla! Kanske bästa serien av alla här!! Det tog mycket tid tills jag började kolla på den...min vännina sa alltid att den äger och att jag måste kolla men jag trodde inte på det...nu är jag helt addicted!
 
 
The Vampire Diaries (2009. -    )
Ska den här serien vara med på listan? Jag vet inte. Ibland hatar jag den, ibland gillar jag den. Vet inte vad jag ska tycka längre. Gillade Damon i de första säsongerna...nu är det lite tråkigt att kolla på...vi får se hur det går. Vad tycker ni om den?
 
 
Supernatural (2005. -      )
Haha! Så roligt att jag har Supernatural på den här listan! Passar INTE ALLS. Men älskar den ändå. Kanske precis därför. Den är inte som alla andra. Inga love stories...den är bara roligt att kolla på. Framför allt spännande. Nu har den kommit fram till åtta säsongen och jag hoppas att den kommer alldrig att sluta. Älskar Dean och Sam!
 
 
Pretty Little Liars (2010. -     )
Är fortfarande chockad! Skulle aldrig tro att den är bra!! Men den ÄGER! Haha! Kan inte sluta kolla! Så spännand och great acting! Verkligen inte som alla andra... Min vännina tror mig inte...hoppas jag kan övertala henne att börja kolla!
 
 
Vad tycker ni? Vilken är er favorit?? Har jag glömt någon bra serie?

Enjoy your coffee

Kategori: Allmänt

Det var länge sen jag skrev sist. Förlåt för det! Jag är sjuk och mår inte så bra...ändå jobbar jag för vi har många deadlines till måndag. Om två veckor har vi en konferens som vi organiserar i Lisbon, Portugal, och om tre veckor en konferens i Sarajevo, Bosnien. Det värsta med att vara sjuk är att jag inte kan dricka kaffe... :( Hade massa planer till helgen, baka och laga mat, äta ute, träffa vänner gå till ett museum osv. Men tyvärr är jag ju sjuk...
 
 
 
Såhär ser det i mitt huvud ut just nu! Enjoy your weekend!

Salzburg

Kategori: Allmänt

En av mina favoritstäder i Europa är Salzburg som ligger i Österrike. Staden är inte alls stor, men har allt (och mer) som man behöver! Den är jättevacker och mysig. Kan inte bestämma mig om den är bättre under vinter tiden eller sommaren. Salzburg har en av världens äldste och vackraste julmarknad. Det finns även en stor affär som säljer jul dekorationer året runt! Så roligt att se! Den är så känd att alla turister går dig även när det är sommar! Mitt favorit konditori-cafe ligger där också - Demel heter det och är en av världens äldsta konditorier. Den grundades 1786 för kesaren i Wien. Världens godaste kakor och kaffe! Mozart föddes i Salzburg, och huset där han föddes och bodde är ett fint museum idag. Det finns generellt jättefina museer i Salzburg! Många fina restaurangen kan man också hitta överallt! En av de är ett argentinisk steakhouse Maredo som är mums! Shopping - ett måste i Salzburg! Det finns verkligen allt man kan önska sig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den STÖRSTA överaskningen var när jag hittade den här Swedish Candy Shop mitt i Salzburg!! En svensk kvinna som bor där öppnade den! Var sååå glad! Nu är svenska godisar och chocklad lite närmare :)
 
 
 Och till slut...en fin vinterbild :) Har någon av är redan varit där? Vad tycker ni?
Hoppas ni får en bra helg!! Det är ÄNTLIGEN fredag!