coffeeandcake.blogg.se

VeLvEt

Kategori: Allmänt

Idag fikade jag på mitt favorit cafe i Zagreb! Det absolut bästa ställe! Supergott kaffee, goda kakor, snygga servitörer och jättefint inredning. Här får ni se hur det ser ut där...
 
 
 

 
 
 
 
Sista tre bilderna är från deras sida, andra tog jag idag!
Om ni åker till Zagreb någon gång - RING MIG - så ska vi dit och njuta livet :)
 
 

Internationell Jul

Kategori: Allmänt

Hej! Hoppas att ni alla har haft en jättebra jul! Hos mig var det mysigt och jag är ledsen att tiden går fort förbi... Vi hade en internationell jul hemma hos mig - lite av kroatiska, tyska, svenska och amerikanska traditioner. Varför det var så? Min systers man är ju amerikaner, jag och min familj bodde i tyskland i 7 år, jag gillar Sverige och alla gillar svensk mat :) 
 
 
 
 
NI får njuta resten av den underbara jul tiden :)
 
 

God jul! Sretan Božić!

Kategori: Allmänt

The Nutcracker / Nötknäpparen

Kategori: Allmänt

Dagen som jag väntade på i ETT år är äntligen här igen. Sen jag sist såg Nötknäpparen (den 23.12.2011) kunde jag inte vänta att se den igen. Sen jag var 6 år gammal, är det vår tradition att kolla på pjäsen(ballet) "Nötknäpparen" på den Kroatiska Nationalteatern i Zagreb. Det är alltid super svårt att få biljetter och vi kämper verkligen varje år och står i långa köar. Jag får gåshud bara när jag tänker på den fantastiska musiken av Tjajkovskij som spelas i pjäsen, de underbara kläderna som de fantastiska ballet dansarna har på sig och hela "scenography". Hur kan nånting sååå bra finnas i världen! Det är även för perfekt tycker jag! Att kolla på Nötknäpparen är den bästa julkännslan som man kan få!  Det känns alltid som en dröm! Om ni inte har chansen att kolla på pjäsen, rekomenderar jag att ni downloadar musiken eller lyssnar/kollar på youtube :)
Jag vet att det låter jättegalen, men jag måste hålla mig varje gång att jag inte börjar gråta i slutet haha!
Nu ser jag hur dålig min svenska är - FÖRLÅT FÖRLÅT för alla jobbiga fel som jag skrev!!
 
Här är några bilder från pjäsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Och till sist - vår underbara teater - min favorit byggnad i Zagreb!
Efter pjäsen går vi alltid till den söta julmarknaden som ni kan se i en av mina förra inlägg och dricker en typ av glögg :)
 
Eftersom man inte få ta bilder inne är alla bilder tagna av www.hnk.hr
 

Jul på kontoret

Kategori: Allmänt

Såhär ser det ut på kontoret som jag jobbar i! We wish you many good ideas in 2013! Älskar att det är så mysigt där. Tycker att det är jätteviktigt att ha en bra och fin område där man jobbar. Man spenderar ju mer tid på kontoret än hemma :-/
 

Ha en bra helg!!
 

Vintage Advent i Zagreb

Kategori: Allmänt

Zagreb - min hemstad, har en verkligen autentiskt julmarknad som jag måste berätta om! Jag verkligen ÄLSKAR tyska, österrikiska och svenska julmarknader, man kan säga att de nästan liknar varandra. Men Zagreb har en vintage julmarknad! På olika ställe i staden finns det olika julmarknader, nu ska jag visa mina favoriter! Verkligen mysigt och sevärd!
 
1. Zrinjevac parken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är jag :) Så roliga dekorationer! Med lampor, gulliga bord, grammophon...
 
2) Zagreb Main square
 
 
 
 

Vad tycker ni?? Är verkligen nyfiken på vad folk från andra länder tycker om hur det ser ut här i Zagreb!
 
 
 

Advent i Dubrovnik

Kategori: Allmänt

Dubrovnik, kanske den mest kända staden i Kroatien, ser helt annorlunda ut när det är vinter. Gatorna är tomma... juldekorationerna på de hundratals byggade... ser helt konstigt ut tycker jag. Eller ovanlight skulle man kunna säga! Men fortfarande - jättevackert! Här får ni några bilder!
 
 
 
Jättetrevligt idee tycker jag! Med mandaringer och gran!
 
 
Ser ut som ingen bor här! Med det gör de!!
 
 
 
 
Känns så lungt där...ingen stress...
 
 
 
 
 
Trevliga gator!
 
 
 
Mandariner!
 
 
Katten som myser!
 
 
Älskar Dubrovnik! Alla bilder är tagna av mig - förra veckan när jag var där pga mitt jobb! Den nästa bilden är Dubrovnik under sommaren (den tog jag från en res-sida på internet).
 
 
Ni får gärna komma hit :) Om ni har några frågor om Dubrovnik eller Kroatien får ni gärna fråga mig! Jag är ju expert - har pluggat turism management och vet verkligen allting man måste veta :)
 
 
 

Winter wonderland - på riktigt!

Kategori: Allmänt

Många tror att det är varmt i Kroatien året runt. Och ja, det är inte precis så kallt som i Sverige, men vi har ju också kalla dagar med snö - som förra veckan. Tidningarna i hela världen berättade om snöfall i Zagreb för det har inte snöat så mycket i 60 år! Min farfar som är 85 sa att det aldrig har varit så. Jag vet att ni i Sverige har det så varje dag, men här är några bilder :)
 
 
 
 
 
 
Det var kaos i hela Zagreb hela veckan. Nu är alllt borta! Kan ni tro det?? Så mycket snö och - 15 grader. Det känns som det aldrig hände nu! Eftersom jag verkligen älskar snö, önskar jag mig mer och mer och mer. Speciellt när det är jul... I´m dreaming of a white Christmas...
 
 
 

Julmys i Kroatien

Kategori: Allmänt

Här på blogg.se får jag läsa mycket om julmys i Sverige och jag verkligen älskar jul- tema! Älskar jul och tycker det är nästan aldrig för tidigt för att börja njuta hela jul perioden :) Här är några bilder från min jul här i Kroatien!
 
 
 
 
 
Om det är någon som vill ha recept ska jag gärna skriva de i min nästa inlägg!
 
Frukost :)
Adventskrans som min väninna gjorde till mig!
Adventsfika hemma hos mig!
Mums!
 
 
 Halsduk som jag gör själv :)
Självgjorda julkort
Förra årets julgran (med självgjorda kakor). I Kroatien brukar man smycka den på julafton.
Den luktade så gott!!
Bästa presenten till mig ;)
Super gott förrätt gjort av mamma, syster och mig.
Finns det något godare?? Vi brukar äta lax med potatis. Det är inte så vanligt i Kroatien, andra äter gås eller så.
 
 Snart är det äntligen jul igen! Hoppas ni gillar mina bilder! Ska visa fler bilder i en annan inlägg.Hej då! Ana

Ana's Christmas Coffee

Kategori: Allmänt

Hej! Tänkte visa en sak som jag gjorde för några veckor sen. Det var en liten "advents-present" till min vännina som också älskar kaffe. Tyvärr glömde jag att ta foto på vad som var inne (kaffe), men jag gjorde allt själv iaf. Rostade kaffe och blandade med kanel och kardemumma, design av burken och allting :)
 
 
 
 
Kardemumma är ganska okänd här i Kroatien så skrev jag under ingredienser "secret ingredient" :)
 
 
Vad tycker ni?
Hoppas verkligen att jag kommer ha mitt eget cafe någon gång...

Välkommen till min nya - FÖRSTA blogg!

Kategori: Allmänt

Hej! Jag är en 22-årig tjej som bor i Zagreb, Kroatien. Har börjat plugga svenska för 3 år sen, reser ofta till Sverige och älskar att följa vad som pågår där! Sverige och svenskarna inspirerar mig mycket, speciellt alla grymma bloggar här på blogg.se som jag följer i jättelänge nu. Här kommer jag skiva lite om min vardag (jobbar på ett event management företag), mina resor, mat (älskar att laga mat och baka), MUSIK (bästa saken i hela världen), mode och KAFFE! Hoppas ni kommer gilla bloggen och förlåt för alla fel - min svenska är fortfarande inte perfekt ;)

Det är jag :) Och min älskade nya tröja!!